Zoeken naar:

Gezondere levensstijl

Wanneer je wilt afvallen kun je dit op je eigen houtje doen door gezond te eten en fanatiek te sporten. Zorg er daarbij voor dat je genoeg eet, maar wel meer verbrand dan dat je binnenkrijgt. Dat is namelijk de manier om af te vallen. Een gezond gewicht is erg belangrijk aangezien je dan een kleinere kans hebt op ziekten. Om af te vallen moet je meer doen dan alleen een dieet volgen. Als je namelijk gestopt bent met het dieet en je houdt je oude gewoontes aan, dan heb je de verloren kilo’s er zo weer bij aan.


Verleiding is lastig

De meeste mensen zijn aan het begin van het dieet standvastig genoeg om tegen slecht(er) eten nee te zeggen, maar uiteindelijk zullen de touwtjes weer losser worden gelaten en worden de verleidingen te groot. Het probleem met diëten is dat deze vaak erg streng zijn en het daardoor heel moeilijk is om je hieraan te houden. Je valt dan in korte tijd wel veel af, je crasht als het ware en vervolgens kom je weer aan zodra je normaal gaat eten. Dit is het zogenoemde jojo-effect en dit is juist slechter voor je gezondheid en natuurlijk ook je zelfvertrouwen.


Bewuste keuzes maken

Je kunt naast een dieet ook afvallen door gewoon gezonder te eten en bewust gezondere keuzes te maken. Eet bijvoorbeeld meer vezels. Dit is goed voor je darmen en de micro-organismen die er leven. Deze organismen halen de voedingsstoffen uit het eten en door meer vezels te eten krijg je meer bouwstoffen binnen. Een groot voordeel hiervan is ook dat vezels je hongergevoel wegnemen. Je eet daardoor al snel minder doordat je vol zit. Daarnaast kun je ook een half uur voor het eten een glas water drinken. Zo voorkom je dat je teveel eet. Honger en dorst lijken op elkaar en zo voorkom je twijfel.


Gevarieerd eten

Het is ook het beste dat je veel gevarieerd voedsel eet en ook eten wat zo min mogelijk bewerkt is. Je moet dus vooral onbewerkt voedsel eten zoals natuurlijke ingrediënten en daardoor kun je ook veel makkelijker variëren. Het is ook goed om je lichaam de tijd te geven het voedsel te verwerken om zo af te kunnen vallen. Dit kan ook weer per persoon verschillen. De een heeft baat bij elke 2 uur eten de ander kan met 3 keer daags eten afvallen. Dit kun je zelf bepalen en als je een professional ingeschakeld hebt, kan hij of zij samen met je bekijken wat voor jou het beste is.


Fris en fruitig opstaan

Als je wilt afvallen is het ook erg belangrijk om goed te slapen. Al is dit voor veel mensen een dingetje, zou je toch echt je laptop, tv, telefoon of tablet buiten je slaapkamer moeten laten. Je slaapkamer moet echt een plek van rust zijn en behoort donker en goed opgeruimd te zijn. Zo kun je een goede nachtrust genieten en fit en fris opstaan. Als je fit wakker wordt, is afvallen ook makkelijker omdat je veel meer energie hebt om bijvoorbeeld te gaan sporten.