Zoeken naar:

Een Dieet

Of het nu net voor de zomer is of na de feestdagen aan het einde van het jaar, iedereen wil hier en daar wel een paar kilootjes kwijt. Welk dieet het beste bij je past, verschilt echt per persoon. Sommigen zweren bij het keto dieet anderen kiezen voor een paleo dieet. Er zijn zoveel verschillende diëten te vinden en daarom is het belangrijk te bekijken wat het beste is voor jou. Je kunt hier op internet veel over vinden en is dus wel een zoekopdracht waard. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoeveel je doet, of je een zittend beroep hebt of juist een actief beroep.


Schakel een professional in

Voordat je aan een dieet gaat beginnen, kun je het beste eerst langs de huisarts of een diëtist of voedingsconsulent inschakelen. Zo weet je zeker dat je onder begeleiding van een professional aan de slag gaat en dus ook veilig en doeltreffend aan het werk gaat. Je kunt wel zomaar een dieet van internet plukken, maar voor hetzelfde geldt, werkt dit niet voor jou of is het niet wetenschappelijk onderbouwd. Natuurlijk kun je zelf al een hoop doen om gezond te eten, wat ook een soort dieet kan zijn, maar als je echt een extreem dieet wilt gaan volgen, zou je dit onder begeleiding moeten doen.


Gevaar van te lang diëten

Je mag ook niet te lang een streng dieet volgen, dit kan er namelijk toe leiden dat je nauwelijks of niet genoeg stoffen binnen krijgt en kan het eerder afbraak dan afbouw van je lichaam zijn. Het kan er voor zorgen dat je lichaam een stresshormoon aanmaakt en daardoor je lichaam steeds onder spanning staat. Het kan je ook heel erg uitputten en je kunt er ook duizelig en misselijk van worden als je een dieet te lang volgt. Het is daarom belangrijk in goed overleg een dieet te volgen en hier ook duidelijk afspraken over te maken hoe lang.


Gezond voedingspatroon

Als je klaar bent met je strenge dieet dan is het tijd om te stabiliseren. Je kunt namelijk niet de ene dag diëten en dan de volgende dag weer normaal eten. Dit moet geleidelijk aan gaan, want anders kom je in een keer dubbel zoveel aan. Je lichaam moet weer terug wennen aan normale porties en je moet dit echt met mate doen. Een diëtist of voedingsconsulent kan je dit goed uitleggen en ook een plan met je opstellen om je weer terug te krijgen naar een normaal en gezond voedingspatroon.


Voorkom een terugval

Een dieet volgen kan dus heel goed, maar je moet hier wel goed over nadenken. Het is namelijk niet alleen dat je tijdens je dieet je voedingspatroon aan moet passen, maar ook daarna bezig moet zijn met gezond eten. Je kunt echt wel zondigen in de tijd na je dieet, maar voorkom dat je terugvalt in een oud patroon waardoor je weer aankomt. Genieten met mate en wen jezelf een gezonde leefstijl aan. Kies vaker voor de gezonde alternatieven en als je een dag gezondigd hebt, zorg dan dat je daar een goede workout of een balansdag tegenover zet.