Zoeken naar:

Gezonde Levensstijl

Als je graag een gezondere levensstijl wilt, dan kun je al eens beginnen met gezond eten. Dit houdt in dat je moet proberen niet meer calorieën binnen te krijgen dan je verbrand. Eet je namelijk teveel en verbrand je dit niet, dan kom je juist aan. Dat moet je natuurlijk niet willen. Het is van belang dat je een goede balans tussen de vetten, suikers en koolhydraten hebt. Door hier goed over na te denken, kun je ervoor zorgen dat je gezond eet en daardoor fitter bent en een gezonder leven hebt. Voor advies hierin kun je een specialist bezoeken, maar ook online al veel informatie vinden.


Bezoek een professional

Als je bij een professional aan wilt kloppen, dan zul je bij een diëtist of voedingsconsulent terecht komen. Zij kunnen samen met jou een op maat gemaakt plan samenstellen waardoor jij gezond eet en daarnaast ook genoeg beweegt om de calorieën te verbranden. Zo’n professional weet precies wat gezond eten inhoudt en kan je dus perfect adviseren. Het is dan natuurlijk wel zaak je aan het plan te houden, want als je er heel erg van af gaat wijken, heeft het natuurlijk ook geen zin. Zondigen hoort er natuurlijk bij en met een gezond eetpatroon kan dit ook gewoon.


Het Voedingscentrum

Op internet zijn er vele websites waar je over gezond eten kunt lezen. Het Voedingscentrum heeft bijvoorbeeld pagina’s vol informatie en hier kun je al heel veel over gezond eten lezen. Hier staan bijvoorbeeld tips op om af te vallen of wat je goed kunt eten als je zwanger bent of na de zwangerschap. Daarnaast kun je ook heel veel vinden over duurzaam en veilig eten. Bekijk op de site ook vooral de schijf van vijf. Deze schijf is zoals de naam al zegt opgedeeld in 5 vakken. Deze zijn in het 1e vak groenten en fruit, het 2e vak smeer- en bereidingsvetten, het 3e vak vis, peulvruchten, vlees, ei noten en zuivel, het 4e vak brood, graanproducten en aardappelen en in het laatste vak dranken.


Eetwissel

Door elke dag uit elk vak van de schijf van vijf producten te kiezen, ben je duurzaam bezig en kun je gezond eten. Het is van belang dat je bepaalde suikers en vetten eet, maar niet te veel en wel de goede variant. Om te weten welke dit zijn, kun je op de website kijken voor uitleg. Ook praat het Voedingscentrum over het maken van een eetwissel. Dit houdt in dat je kleine stappen zet om te kiezen voor gezond eten. Je kiest dat wat vaker voor water in plaats van frisdrank, pindakaas in plaats van chocoladepasta, een fruitsalade in plaats van een smoothie en noem zo maar op.


Recepten online

Naast allerlei tips kun je ook op de site en de rest van het internet hele leuke recepten vinden. Heel veel mensen willen gezond eten en daar zijn vele kookboeken en recepten websites voor te vinden. Ook als je bijvoorbeeld een bepaald soort taart heel lekker vindt, kun je gewoon even googlen om de gezonde versie ervan te vinden.