Zoeken naar:

Gezonde Lifestyle

 

Lifestyle heeft verschillende betekenissen en ook een gezonde lifestyle is een levenswijze die je aan kunt hangen. Het is simpelweg je manier van leven en de bewuste keuzes die je maakt en ook aansluiten bij de persoon die je bent. Een gezonde lifestyle zorgt voor een gezond lichaam en een gezonde geest waardoor je met volle kracht en al het plezier door het leven gaat. Het is belangrijk een lifestyle aan te hangen waar jij je goed bij voelt. Door van verschillende levenswijzen wat op te pikken en dit samen te voegen creëer jij zelf heel eenvoudig je eigen lifestyle.


Rust en regelmaat

Een gezonde lifestyle houdt in dat je genoeg beweegt, gezond eet en je hier zowel bewust als onbewust mee bezig bent. Door een bepaalde levenswijze voor jezelf te hanteren, creëer je rust en regelmaat. Dit helpt goed tegen stress en kan je een gelukkig leven opleveren. Als belangrijkste pijler voor een gezonde lifestyle is dat je voeding gezond is. Uit onderzoek blijkt dat dit zo’n 80% van een gezonde lifestyle is. Bewegen is de andere 20%. Door goede keuzes te maken voor gezonde ingrediënten en gerechten zorg jij optimaal voor jouw lichaam. De balans is belangrijk en wanneer je die gevonden hebt, heb je voor jezelf de optimale gezonde lifestyle gecreëerd.


Voldoende bewegen

Onder een gezonde lifestyle valt ook voldoende bewegen. Dit kan voor jou betekenen dat je veel in de sportschool te vinden bent, maar het kan natuurlijk ook gewoon een lekker stukje fietsen of een flink stuk wandelen zijn. Het is maar net wat jouw voorkeur geniet en dat is het mooie ook. Er is zoveel keuze dat er altijd wel een manier van bewegen is die in jouw gezonde lifestyle past. Je kunt alleen sporten, maar vaak geeft het je extra motivatie als je samen sport. Dit kan in de vorm van groepslessen, maar ook gewoon als je met een vriendin of vriend gaat sporten.


Kwaliteit en duur

Een grote reden voor vele mensen om een gezonde lifestyle voor zichzelf aan te houden is toch wel de kwaliteit van het leven en ook om de duur te verlengen. Ieder mens wil een zo goed mogelijk leven leiden en daarnaast ook zo lang mogelijk van de tijd op aarde kunnen genieten. Door gezond te leven rek je je tijd en wordt de kwaliteit ook goed. Er zijn genoeg senioren die nog fanatiek bewegen of sporten en nog prima mee kunnen komen.


Lang en gelukkig(er) leven

Door op het voor jou ideale gewicht te zitten, zorgt voor veel zelfvertrouwen bij jou. Daarnaast behoort een goed gezond gewicht ook tot een gezonde lifestyle. Overgewicht geeft je namelijk veel kans op verschillende ziektes. Door ervoor te zorgen dat je niet te zwaar bent, maak je de kans kleiner en verbeter je de kwaliteit van je leven en hoogstwaarschijnlijk ook de duur. Er zijn natuurlijk uitzonderingen op de regel, maar over het algemeen zorgt een gezonde lifestyle voor een lang en gelukkig(er) leven. Stel vooral doelen als het op een gezonde lifestyle aankomt en beloon jezelf wanneer je een doel bereikt hebt.