Zoeken naar:

Manier van Eten

Ieders leven is anders en uniek en dat geldt ook voor de manier van eten. Als je namelijk uit een bepaalde regio komt, ben je gewend bepaalde streekproducten te eten. Jouw manier van eten is dan regionaal en vaak traditioneel. Door nieuwe keukens te ontdekken, ontdek je ook steeds weer een nieuwe manier van eten. Voor de een is eten een moetje, iets wat elke dag een paar keer gebeuren moet om de dag door te komen. Voor de ander zijn het heilige en rustgevende momenten om de dag en het leven echt te beleven.


Verschillende manieren van eten

Per land of regio kan de manier van eten anders zijn. Zo eet je in sommige landen enkel met je handen en kennen ze geen mes, vork of een lepel. Daarnaast zijn er ook landen waar je met stokjes eet. Dit kan soms nog wel een uitdaging zijn en deze manier van eten kost je dan ook wel iets tijd om onder controle te krijgen. Voordat je noodle soep of een kom rijst ermee kunt eten, moet je lang oefenen. In bepaalde landen eten ze alleen maar met de handen en natuurlijk kennen we allemaal het gewone bestek waar je van jongs af aan leert eten.


Finger food

Er zijn ook bepaalde gerechten die je gewoon met je vingers behoort te eten. Het zogenaamde finger food. Onder dit eten vallen bijvoorbeeld chickenwings, pizza en spareribs. Maar ook Mexicaanse taco’s eet je makkelijker met je vingers dan mes en vork. De manier van eten hoort dan tot het type gerecht en is de handigste manier. Een knapperige taco schelp met mes en vork eten is niet te doen, aangezien het ding in duizenden stukjes breekt. Er zijn natuurlijk mensen die een soort van smetvrees hebben en daarom deze manier van eten niet proberen. Soms is het ook gewoon lekker om je handen vies te maken en te genieten van het sappige eten.


Hoe vaak je lichaam eten nodig heeft

Jouw eigen manier van eten kan ook te maken hebben met wat je precies eet en hoe vaak op een dag. Kies je er bijvoorbeeld voor enkel natuurlijke biologische ingrediënten voor je gerechten te gebruiken of heb je een gezonde combinatie van biologisch en bewerkte producten. Voor iedereen is de manier van eten anders. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw lichaam maar 3 keer daags een maaltijd nodig heeft, maar voor sommigen is het beter elke paar uur te eten. Dit om een honger- of zoet aanval te voorkomen. Er zijn verschillende wijzen om jouw manier van eten in te delen.


Vanaf jonge leeftijd aangeleerd

Je manier van eten kan natuurlijk ook inhouden dat je kleine hapjes neemt, netjes eet en echt geniet van het eten. Er zijn ook mensen die natuurlijk gewoon alles naar binnen stouwen en het eten niet eens echt proeven. Elk mens is uniek en ook de manier van eten. Al word je dit door je ouders vanaf jonge leeftijd aangeleerd, je zult gaande de jaren je eigen manier van eten ontwikkelen, bewust danwel onbewust, en vervolgens weer aan een volgende generatie doorgeven.