Zoeken naar:

Manier van Leven

Iedereen kan zijn of haar leven indelen naar eigen ideeën en smaken en zo heeft iedereen een eigen manier van leven. Hoe jij jou leven indeelt, is helemaal aan jezelf. Zo kun je iemand zijn die overal van geniet en zich nooit ergens druk om hoeft te maken. Je kunt ook iemand zijn die nauwkeurig alles plant tot in de details. Het maakt niet uit welke manier van leven je hebt, zolang je er zelf maar gelukkig van wordt. Jij leeft je eigen leven en dat kan niemand anders voor je doen of bepalen. Deel je leven in zoals jij wilt.


De ‘we zien wel hoe het gaat’ manier

Als je iemand bent die makkelijk kan schakelen en niet perse een planning nodig heeft om een dag, week of maand door te komen, dan is jouw manier van leven we zien wel hoe het loopt. Er zijn genoeg mensen die op deze manier leven en daar ook gelukkig van worden. Het geeft natuurlijk veel vrijheid en zorgt ervoor dat je een nuchtere blik op de wereld hebt en houdt. Hierdoor stap je ook makkelijk uit je comfortzone en is jouw manier van leven dus eigenlijk heel erg avontuurlijk en elke dag weer een nieuwe uitdaging.


De planner

Ben je iemand die zich liever aan een planning houdt en precies moet weten wat er volgende week vrijdag op het programma staat, dan is jouw manier van leven precies en nauwkeurig. Zo’n manier van leven van rust en regelmaat haalt de stress en druk weg en geeft je een relaxed en ontspannen gevoel. Deze manier van leven is voor veel mensen nodig om orde in de chaos te scheppen. Mensen met veel drukte in hun hoofd kunnen op deze manier dit makkelijker kwijt en deze manier van leven geeft ze houvast. Zo ga je altijd goed voorbereid op pad en ben je op de meeste dingen wel voorbereid.


Goede ondernemer

Een combinatie van deze 2 manieren van leven is vaak wat een goede ondernemer maakt. De orde in de chaos creëren, maar wel het lef en de durf hebben om spannende en onbekende stappen te zetten. Veel van de grootste zakenmensen en ondernemers hebben een succesvolle combinatie van de 2 manieren van leven en zijn dankzij dit tot grote hoogte gestegen. Vaak kunnen mensen van tegenovergestelde manieren van leven ook goed met elkaar samenwerken. Ze vullen elkaar namelijk aan. Waar de een opgeruimd en nauwkeurig gepland te werk gaat en de ander avontuurlijk en gemakkelijk werkt, komen vaak creativiteit en uitvoering perfect bij elkaar.


Perfecte combinatie

Ook in een relatie kunnen deze 2 tegenovergestelde manieren van leven goed samenwerken. Op deze manier kunnen beiden de ander uit de comfortzone halen en het ook van een ander oogpunt belichten. Door de taken goed te verdelen, kun je je voordeel doen met de ander zijn of haar manier van leven. De een kan bijvoorbeeld goed koken, maar maakt er in de keuken wel een rotzooi van. De ander kan goed eten en is weer goed in afruimen en opruimen. Deze combinatie is toch perfect samen?